perjantai 10. huhtikuuta 2009

Eurooppalainen ansioluettelo

Jos aiot hakea työpaikkaa muualta Euroopasta, kannattaa harkita eurooppalaisen ansioluettelomallin käyttämistä. Eurooppalaisen CV:n taustalla on ajatus kaikkialla yhdenmukaisen ansioluettelopohjan rakentamisesta.

Eurooppalaisen ansiolettelon avulla eri maiden perinteiden mukaisten ansioluetteloiden sijaan työnantajat saisivat luettavakseen mahdollisimman yhdenmukaisia ansioluetteloita, tulivatpa ne sitten mistä maasta tahansa.

Varsinkin koulutuksen, kielitaidon ja työhistorian esittämistapa on haluttu muodostaa yhtenäiseksi, koska se helpottaa työnhakijoiden arviointia suuresti ja edistää työvoiman vapaata liikkuvuutta.

Europass-ansioluettelopohja on saatavilla lukuisilla eri kielillä. Tarjolla on sekä Word- että OpenOffice.org-muotoiset asiakirjat. Tutustu myös ansioluettelon täyttämisohjeisiin (pdf-muodossa).

Varsinkin kielitaidon esittämisestä voi ottaa ideoita omaan ansioluetteloon, vaikka ei käyttäisikään Europass-ansioluettelopohjaa. Kielitaidon esittäminen perustuu Euroopan neuvoston kehittämään kielten opetuksen ja oppimisen viitekehyksen kuusiportaiseen asteikkoon.

Kielitaidon tasot A1 ja A2 edustavat peruskielitaitoa. B1 ja B2 ovat itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaitoa ja tasot C1 ja C2 osoittavat jo hyvästä, taitavan kielenkäyttäjän kielitaidosta. Tarkemmat ohjeet löydät ansioluettelon täyttöohjeista (linkki edellä!).

Normaalien työkokemusta, koulutusta ja henkilökohtaisia taitoja kuvaavien ansioluettelokohtien lisäksi eurooppalaisessa ansioluettelossa on mahdollista esitellä myös sosiaalisia taitoja, organisatorisia taitoja, teknisiä tietoja ja taitoja, tietoteknisiä taitoja ja vaikkapa taiteellisia taitoja.

Näistä saat lukea lisää seuraavassa artikkelissa!

Lisätietoja löydät myös Tyonhakijalle.com -sivuston artikkelista Eurooppalainen ansioluettelo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti