perjantai 17. huhtikuuta 2009

Viisi ohjetta hyvän ansioluettelon laatimiseksi

Hyvä ansioluettelo muokataan aina kulloinkin haettavaa työpaikkaa vastaavaksi. Muutama nyrkkisääntö on kuitenkin hyvä pitää mielessä.
  1. Keskity olennaiseen. Hyvä CV on lyhyt. Yleensä yksi tai kaksi sivua on aivan riittävä ansioluettelon pituudeksi. Älä ainakaan ylitä kolmen sivun pituutta.
  2. Ole selkeä ja täsmällinen. Keskity myös koulutuksen ja työkokemuksen esittelyssä juuri hakemasi työpaikan kannalta olennaiseen osaamiseen ja kokemukseen. Älä kuitenkaan jätä koulutuksen tai uran esittelyyn katkoksia, joihin varmasti kiinnitetään huomiota.
  3. Tarkista, että sekä CV että hakukirjeesi ovat yhdenmukaisia ja vastaavat hakuilmoituksessa pyydettyjä tietoja, tehtävänkuvausta ja kuvausta halutun työntekijän ominaisuuksista. Korosta juuri näitä ominaisuuksia itsessäsi.
  4. Huoliteltu ulkoasu sekä oikeakielisyys antavat työnantajalle hyvän kuvan sinusta. Tulosta ja tarkasta hakuasiakirjat huolellisesti ennen niiden lähettämistä työnantajalle.
  5. Pyydä ystävää tai sukulaista lukemaan hakuasiakirjat. He voivat huomata epäloogisuuksia ja kielivirheitä, joita et ole itse avainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti